Het meisje en God

Het meisje en God

Er was eens een lichtje dat vrolijk danste in Gods Licht.
God ziet dat het goed is en vraagt haar:
‘hoe gaat het met je?’
‘’Goed; ’zegt het meisje, ‘het enige is, dat ik niet goed weet wie ik ben en wat ik hier doe.’
God vraagt: ‘Waarom zou je dat willen weten? Je bent helemaal perfect! Je bent lief en mooi!’
‘Waarom vindt U dat? Waarom denkt u dat ik lief en mooi ben?’ vraagt het meisje.
‘Als je Mij niet gelooft op Mijn woord, nodig ik je uit om jezelf te ervaren.’
‘Hoe stelt U zich dat voor?’
‘Als je je eigen liefde en schoonheid wilt ervaren, kan ik je naar een andere plek in het Universum brengen.’
‘Wat is daar te doen?’
‘Dat is een plek om te ervaren hoe lelijk mensen tegen zichzelf en tegen elkaar kunnen zijn.’
‘Maar God, waar dient dat toe?’
‘Door de duisternis te ervaren, zal je je bewust worden van wat Licht is. Als de duisternis in je en om je heen zo dicht en donker is geworden, dat je het niet langer uithoudt, zal je terug verlangen naar Mij.’
Deze woorden van God brengen het meisje in verwarring.
‘Ik begrijp U niet zo goed. Waarom zou ik eerst van U weggaan om daarna weer terug te willen keren?’
‘Alleen door te ervaren wat je niet wilt, en wie je niet wilt zijn, zal je gaan beseffen wat je wel wilt en waar de grens ligt tussen Goed en Kwaad. Dan zal je je bewust worden van de Goddelijke vonk, het licht dat jij in je draagt, net als alle andere mensen. Ik zal je kracht geven om jouw Licht in Duisternis te scheppen en je grenzen te bewaken. Zo zal je je weg terug vinden naar de Eenheid. En je zult een voorbeeld zijn voor anderen die dezelfde weg willen gaan.’

Lange tijd denkt het meisje na. De woorden van God klinken warm en mooi. Maar waar het precies over gaat, begrijpt zij niet. Wel voelt zij zich aangetrokken tot een nieuw avontuur. Uiteindelijk zegt ze: ‘Laten we dat dan maar doen.’
‘Dat is goed,’ zegt God, ‘en weet dat jij onderdeel bent van Mijn schepping en dat altijd zult zijn, zoals alles en iedereen om je heen, waar en wie je ook bent.’
Zo spreken God en het meisje met elkaar af.
God roept een Engel en vraagt hem het meisje te begeleiden op weg naar een planeet heel ver weg van de Bron.
Deze planeet heet: Aarde.

In de Agenda staan de data waarop de Kali workshop en de Germain 13D workshop worden gegeven. Voor meer informatie en aanvraag van inschrijfformulieren: edith@intomastery.nl